Elevintervju

Ellinor Lindqvist, Medieprogrammet på Rudbeck.

 

 

Vad handlar ert projekt om?

 

Vi är fem stycken som gör en dramafilm om ungdomar. Den handlar kort sagt om en partytjej som träffar en kille som får henne att tänka på andra saker i livet.

 

 

Hur tror du folk kommer bemöta er film?

 

Ganska svårt att säga. Givetvis kommer ungdomar att känna igen sig i de situationerna som tjejen ställs inför. Vuxna vet jag däremot inte.

 

 

Hur kommer det sig att ni valde just det projektet?

 

Alla i gruppen går ju rörlig bild. Vi satte oss faktiskt ner på en pizzeria och brainstormade och bollade idéer. Amanda kom på den bästa och så blev det den här filmen.

 

Vad tycker du om temat?

 

Framförallt är det jättekul att få möta "inspiratörerna". Att jobba med folk som verkligen vad dom pysslar med.

 

 

Hur känns det att jobba med projekt?

 

Det är ju annorlunda men väldigt roligt. Det är ju jobbigt på så sätt att det krävs mer planering än vid ett vanligt skolarbete. Sen krävs det ju en bra projektledare, vilket vi har.

Slutligen, hur kommer utställningen att bli?

 

Det ska bli spännande att se alla elevers olika arbeten. Kompisarna till utställarna lär ju tycka att det är kul också. Sen är det väl föräldrar till alla oss som ställer ut som kommer att uppskatta att se sina barns arbeten.


Projektarbete

Här sitter journalisten Niklas Malmborg och två elever som heter Mikaela och Dina. Niklas är inspiratör för eleverna som går journalistik och nu håller de på med ett projekt där de träffar, intervjuar och skriver om kärlekspar.

Välkommen till ditt livs möte

Hej!
Nu har förberedelserna för elevutställningen på Edsviks Konsthall börjat. Vi är i full gång med att försöka göra så att så många som möjligt kommer. Temat för i år är "Mötet". Då undrar säkert många, vad menas med det?
Jo, i början av detta läsår fick vi mediaelever i årskurs 3 möta inspiratörer från olika yrken, t.ex journalist, regissör, fotograf, serietecknare och en som jobbar med ljud. Vi fick möta dessa och bli inspirerade om vad vi själva skulle göra för projekt. De har också varit som mentorer för oss under vårt arbete.
Nu har alla kommit en bra bit på väg och snart är det dags för oss att ställa ut resultatet.
Detta vill vi såklart dela med så många som möjligt och hoppas nu att ni som läser detta vill komma och se vad vi har åstadkommit!
På den här bloggen kan ni läsa om hur vi arbetar oss fram för att marknadsföra oss så bra som möjligt. Vi kommer också att bjuda på videobloggar och annat smått och gott.
Nej, nu måste vi sätta igång!

RSS 2.0