Intervju med Anders Skarin, Bildlärare på Helenelundsskolan

Hur reagerade du när du fick reda på att årets tema är Möte?

 

– Det bäddar ju för möten med konstnärer vilket kändes kul och viktigt. Dessa möten har dessutom lyckats jättebra. Vi har till exempel haft en skulptör här. Han imponerade väldigt på eleverna när han bland annat introducerade ganska udda material att skapa konst med. Exempelvis elsladdar, plastskedar och böcker. Den kreativa processen kom verkligen fram!

 

 

Hur har eleverna reagerat på temat Möte?

 

– De tyckte det var klockrent! Folk i grundskolan har ju knappt fått träffa konstnärer förut. Därför har de nu fått en inblick i hur det kan vara. Konstnären som var här berättade om hur han har fått slita. Ibland får han massvis med uppdrag och ibland är det tvärtom.

 

 

Hur har samarbetet mellan de inblandade lärarna gått?

 

– Vi började med detta projekt för tre år sedan och samarbetet har bara blivit bättre och bättre! Vi är ett riktigt järngäng som kallar oss Edsviksligan. Vi har möten en gång i månaden där vi kollar var vi ligger samt stöttar och hjälper varandra. Vi tycker att det är viktigt att kunna göra detta. När eleverna lyckas med sin konst växer de som människor och känner att de klarar av allt. Allt bygger på ökat självförtroende!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0